SMETNJE U PRIJEMU

HRT opet privremeno unutar mreže MUX B

31.12.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija obavještava javnost da od danas, temeljem odobrenja Agencije za elektroničke medije (AEM), ponovno emitira svoje televizijske programe unutar mreže digitalne televizije MUX B, koji se nisu emitirali unutar te mreže od 27. prosinca

Time je gledateljima koji su posljednjih nekoliko dana u pojedinim dijelovima zemlje ostali bez slike, jer je emitiranje prebačeno na MUX A, ponovno omogućeno nesmetano praćenje programa, priopćili su s HRT-a.

Kako dalje navode, HRT je zatražio i dobio dopuštenje od AEM-a temeljem kojega su kanali HRT1 i HRT2 i u mreži MUX B, kao što je to bilo do 27. prosinca, čime je ponovno omogućeno njihovo nesmetano praćenje.

Gledatelji HRT-a će od petka na programskim mjestima HRT 3 i HRT 4 unutar digitalne mreže MUX B moći pratiti programe HRT 1 i HRT 2. Međutim, kako napominju, radi se o privremenom rješenju jer emitiranje programa HRT-a unutar MUX-a B prestaje 28. veljače 2011.

Dotad svi gledatelji koji prate programe HRT-a u MUX-u B (oznake HRT3 i HRT4) i koji ne mogu primati programe iz mreže MUX A (oznake HTV1 i HTV2) moraju svoje antenske sustave (individualne ili zajedničke) prilagoditi novonastaloj situaciji te prijeći na prijem kanala s mreže MUX A, poručili su s HRT-a.