POVRATAK NA TRON

HRT krenuo u projekt Dnevnik 2016.

10.12.2015 u 18:00

Bionic
Reading

'Novi Dnevnik 2016.' naziv je projekta o kojem je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman putem intraneta obavijestio zaposlenike na Prisavlju. Iako bi se iz naziva dalo zaključiti da će novi Dnevnik krenuti s prvim danom iduće godine, u televizijskom svijetu to zapravo znači jesen 2016. godine

Prema Radmanovoj ideji novi Dnevnik trebao bi imati novu strukturu, novi izgled, nove ljude, a sve s ciljem povećanja gledanosti, privlačenja nove publike i u konačnici postavljanja Dnevnika kao najrelevantnije televizijske informativne emisije.

'Nakon promjene termina emitiranja Dnevnika, HRT mora napraviti transformaciju Dnevnika u sadržajnom i vizualnom smislu. Dnevnik više ne može postojati u obliku površne informativne emisije već se mora usmjeriti analitičkom pristupu događaja koji su obilježili dan.

Proizvod se mora prilagoditi publici te najvažnije unutarnje i vanjskopolitičke događaje dovesti na razinu općeg razumijevanja. Dnevnik mora opet postati perjanica informativnog programa te privući gledatelje vjerodostojnošću i atraktivnošću', stoji u obrazloženju koje je Radman napisao.

Za voditelja projekta postavljen je Branko Nađvinski, a u timu su Dario Iračanin, Mirna Zidarić, Dragan Nikolić, Goran Gvozden, Danko Volarić, Iva Repač, Ana Jelinić, Hrvoje Reder i Josip Krajina. Cijelu priču će nadzirati Radman, Saša Runjić, ravnatelj programa, šefica IMS-a Lamija Alečković i Igor Tomljanović., urednik HTV1.

Nekad najgledanijih trideset minuta u međuvremenu je postalo 50 ili 60 ovisno o danu u kojem se emitira, već godinama nema superlativ 'najgledaniji'. U međuvremenu na tron je zasjeo Dnevnik Nove TV, a na HRT-u unatoč različitim pokušajima, od promjene urednika, voditelja, pomicanja termina pa do produljenja trajanja nisu pronašli način kako da preskoče konkurenciju. Sada se ufaju da će Dnevnikom 2016. u tome konačno uspjeti.