PRISAVSKI HND UPOZORAVA

'HRT 4 zapošljava nove ljude preko sumnjivih veza'

07.01.2013 u 17:05

Bionic
Reading

IO Ogranka HND-a na HTV-u upozorava Upravu HRT-a da nakon skandalozne emisije 'Slika Hrvatske', emitirane 29. prosinca 2012, i koraka koje (ni)je poduzela, podsjeća da je odmah od v. d. ravnateljice HTV-a Mirjane Rakić i glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana zatražio ispitivanje odgovornosti svih u hijerarhiji HTV-a koji su doveli do tog teškog propusta, dakle i od v. d. glavnog urednika HTV-a koji mora znati što se u programu emitira jer je po svojoj funkciji, ali i zakonski, za njega odgovoran

Također podsjećaju da ni nakon mjesec dana od prvog zahtjeva i razgovora s glavnim ravnateljem HRT-a Goranom Radmanom nije ništa poduzeto oko pokretanja procesa vezanih uz ispitivanje sukoba interesa i neprimjerenih poslovnih poteza pojedinih zaposlenika HTV-a.

'Upozoravamo na činjenicu da, iako je poznato da HRT, pa i HTV, navodno ima viška ljudi u programu, novi se ljudi, i to isključivo preko upitnih veza s čelnicima tog programa', zapošljavaju na HRT-u 4.

Tamo je potpuno nedefinirano i djelovanje studenata koji rade na HTV-ovoj opremi, što je, inače, zakonski kažnjivo.

Ne ulazeći u pravo imenovanja i smjena koje Uprava HRT-a provodi, potporu dajemo bivšoj v.d. urednici IP-a Sanji Mikleušević Pavić, koja je detektirala kaotično stanje i potkapacitiranost IP-a za proizvodnju novog programa – HRT-a 4', navodi se u priopćenju IO Ogranka HND-a na HTV-u.

'Definitivno stoji činjenica da novoimenovani v. d. urednika IP-a Domagoj Novokmet uopće nema iskustva u stvaranju i proizvodnji vijesti i informativnog programa, pa nas iznenađuje spremnost Uprave HRT-a da baš njega, neposredno pred raspisivanje natječaja za sva čelna mjesta HRT-a, i imenuje. Štoviše, žalosti da je v. d. ravnateljice HTV-a, koja je cijelu svoju karijeru ostvarila u Informativnom programu HTV-a i zna koliko je bitno iskustvo poznavanja specifične kategorije NEWSA, samo dva mjeseca prije zakonskog odlaska u mirovinu, pružila potporu ovakvoj odluci', naglašava se u priopćenju koje potpisuje predsjednica IO Ogranka HND-a na HTV-u Elizabeta Gojan.