gradonačelnik bjelovara

Hrebak zatečen, o zatvaranju škola doznao od novinara: Pa tko vodi grad i županiju? Epidemiolozi?!

03.12.2020 u 17:57

Bionic
Reading

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak ostao je zatečen viješću da najmlađi školarci Bjelovarsko-bilogorske županije od sutra ne bi trebali ići na nastavu. O prijedlogu županijskih epidemiologa, gradonačelnik je saznao od – novinara

'Užario mi se telefon od poziva. Za mene je to prvi glas. I župan kaže da o tome nema pojma. Očigledno su nas epidemiolozi obojicu smijenili. I ne samo nas, nego i Županijski i Gradski stožer. Nitko to ne zna. Grad, Županija, stožeri. Pa tko vodi grad i županiju? Epidemiolozi?', ljuti se Dario Hrebak.

Osobito mu nije jasno da je takvo što predloženo u trenutku kad Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar, stoje značajno bolje što se pandemije tiče, od ostatka Hrvatske, javlja Jutarnji list.

Danas je Županija zabilježila 100 novih slučajeva zaraze, od toga je čak 69 u Daruvaru dok je u samom gradu Bjelovaru sedmero oboljelih. Većina zaraženih iz Daruvara, stanari su i osoblje Doma za starije.

Za hrvatske škole još uvijek je na snazi individualna odluka svake škole da pošalje razred po razred ili cijelu školu doma, ako to situacija zahtijeva. U školu tako ne idu varaždinski srednjoškolci ni studenti Sveučilišta Sjever. Jedini prijedlozi on line nastave odnosili su se na više razrede osnovne i srednju školu.

Do ovog slučaja, nitko još nije zatražio da se najmlađi isključe iz redovne nastave u učionici.

Nakon što su se čuli s ljutim gradonačelnikom i županom, lokalni su epidemiolozi prolongirali slanje do ponedjeljka.

- U svakom slučaju, taman da i bude potreba zatvaranja škola, to će biti tek kad župan i ja o tome zajedno odlučimo, dodao je Hrebak.