pred velikim izazovom

Hrebak: Struja i plin enormno poskupljuju

24.08.2022 u 09:27

Bionic
Reading

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak upozorio je u srijedu da su proračuni županija, gradova i općina pred velikim izazovom zbog enormnog poskupljenja struje i plina, a cijene su u pojedinim slučajevima veće i do osam puta

Jednoj bjelovarskoj školi ponuda za plin skočila je sa 180.000 kuna na 1,4 milijuna kuna, a struja za komunalnu tvrtku Vodne usluge, prema prijedlogu novog ugovora, koštat će sedam umjesto dosadašnjih 2,3 milijuna kuna, upozorio je Hrebak na svojoj Facebook stranici.

Spomenuo je i troškove javne rasvjete koji će s dosadašnjih dva milijuna kuna godišnje narasti na čak deset milijuna kuna.

„Svi koji tvrde da se sve može riješiti postavljanjem solara su neozbiljni jer nitko ne može postaviti ogromnu količinu solara u tako kratkom roku u sve gradove i županije, na sve javne ustanove", poručio je Hrebak.

Mi smo imali sreće kao grad da nam je većina javnih ustanova energetski obnovljena, da smo dosta dobro zaštićeni i ugovorima, ali razmišljam i o drugim gradovima, pogotovo županijama. Sad je vrijeme da se rade planovi, da radimo strategiju kako da se s ovim problemom ozbiljno uhvatimo u koštac, ističe Hrebak.