ZASTUPNIK I GRADONAČELNIK

Hrebak: Jučer sam se testirao i rezultat je ponovno negativan

24.07.2020 u 11:14

Bionic
Reading

Dario Hrebak, saborski zastupnik i bjelovarski gradonačelnik, objavio je u petak na svojemu Facebook profilu da se ponovno testirao na koronavirus te da je ponovno negativan.

„Jučer sam se ponovno testirao i nalaz testa je opet negativan. I dalje ću slušati epidemiološku struku i o svemu pravovremeno obavještavati javnost", napisao je Hrebak i još jedanput čestitao svima koji su prije tjedan dana organizirali sjednicu Gradskog vijeća pod visokim epidemiološkim standardima jer nitko tko je na njoj bio nazočan nije razvio nikakve simptome bolesti.

Na sjednici bjelovarskoga Gradskog vijeća 17. srpnja bila je i jedna osoba oboljela od koronavirusa, zbog čega je propisana obavezna mjera samoizolacije za sve koji su bili na njoj, uključujući i gradonačelnika Hrebaka.

Hrebak je bio na konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora jer se prije toga testirao na koronavirus, a prvi nalaz bio je negativan.

Hrvatska udruga bolničkih liječnika reagirala je s tim u vezi ističući da je mjerodavna epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zastupniku Hrebaku odredila obaveznu mjeru samoizolacije jer je sudjelovao na sjednici bjelovarskoga Gradskog vijeća, a ravnatelj tog zavoda Krunoslav Capak ga je, suprotno navedenim uputama, unatoč mjeri samoizolacije, uputio na testiranje te mu je nakon toga prepustio da samostalno odluči hoće li biti u samoizolaciji. Time je, tvrde u Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika, stavljena u pitanje jednakopravnost zdravstvene zaštite za sve hrvatske građane, što je zajamčeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.