ZA OSNOVNOŠKOLCE

HP raspisao natječaj za izradu najljepše novogodišnje marke

04.09.2012 u 17:20

Bionic
Reading

Hrvatska pošta (HP) raspisala je natječaj 'Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu' za izradu likovnog rješenja najljepše novogodišnje marke s motivom Djeda Božićnjaka, koji će se provesti u osnovnim školama diljem zemlje

U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj sa stalnim prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj, a svoje radove mogu poslati najkasnije do 15. listopada.

U sklopu natječaja učenici će satove likovne kulture iskoristiti kako bi na svoj način prikazali Djeda Božićnjaka, a učitelji likovne kulture i razredne nastave trebaju odabrati do deset najuspješnijih radova na razini škole te ih poslati do navedenog datuma na adresu: HP-Hrvatska pošta d.d. 'Natječaj za novogodišnju marku', Jurišićeva 13, 10000 Zagreb.

Stručno povjerenstvo Agencije za odgoj i obrazovanje provest će potom predodabir pristiglih radova, a konačnu odluku donijet će Povjerenstvo za izbor motiva te grafičkih i likovnih rješenja poštanskih maraka RH. Trideset najuspješnijih radova, uključujući i pobjednički rad, čiji će autor za nagradu dobiti računalo i pisač, bit će objavljeni 4. prosinca na korisničkim internetskim stranicama Hrvatske pošte www.posta.hr.

Pravila natječaja otisnuta su na brošurama i plakatima koji će biti dostavljeni u sve osnovne škole, a svi zainteresirani mogu ih pročitati na internetskim stranicama Hrvatske pošte www.posta.hr.

HP je raspisao natječaj u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te tvrtkom King ICT.