ZBOG POREZNOG DUGA

Hotel Libra u Senju opet zapečaćen, ovog puta trajno

30.08.2013 u 10:28

Bionic
Reading

Hotel Libra u Senju po drugi puta ove sezone, i to u kolovozu, zatvara se. Desetak minuta iza devet sati poreznici su počeli pečatiti ulaze u objekt najavljujući da će ostaviti otvorenim još nekoliko sati samo požarni izlaz. U hotelu boravi 55 gostiju, velika grupa Austrijanaca, Nijemci i domaći gosti koji će do podneva morati napustiti hotel, piše Večernji list

Libra se, piše Večernji list, zatvara zbog nepodmirenog poreznog duga od nešto više od 800.000 kuna, a ovoga puta, najavljeno je u poreznom rješenju, objekt ostaje zatvoren do okončanja prekršajnog postupka.

Dugovanje Poreznoj upravi je ustvari stari dug, za ovu godinu su sve obveze poreza i doprinosa redovno plaćane, a tvrtki Mališa, tvrdi vlasnik Milivoj Matičić, nije omogućen reprogram dugovanja niti je prihvaćen zahtjev za predstečajnom nagodbom.

Razlog tomu je otvoreni prethodni stečajni postupak zbog kojeg, tvrdi Matičić, nije bilo zakonski moguće ni podmiriti dugovanje Poreznoj upravi jer bi se time pogodovalo jednom od vjerovnika.