ŠIBENSKA NEUROLOGIJA

Hospitaliziranom ministru stiže liječnica iz Slovenije

Bionic
Reading

Nakon što večeras u Šibenik stigne liječnica iz ljubljanskoga KBC-a, bit će odlučeno hoće li slovenski ministar zdravstva Borut Miklavčič tijekom večeri ili ujutro biti prevezen u Ljubljanu, rekao je danas ravnatelj šibenske Opće bolnice dr. Željko Burić

ŠIBENIK - Slovenski ministar zdravstva, 65-godišnji Borut Miklavčič (65), u četvrtak je oko tri sata ujutro primljen u šibensku bolnicu zbog lakšeg moždanog udara. Miklavčić je slabost osjetio tijekom ronjenja u Primoštenu. Upućen u Šibenik i hospitaliziran pod sumnjom na celebrovaskularni atak ili moždani udar. Tijekom dana napravljene su sve pretrage, ministar se osjeća dobro i 'nema motoričkih ispada'.

Ministar nije tražio poseban tretman te je inzistirao da ostane u sobi s još dvoje pacijenta. Na molbe ravnatelja bolnice, ipak je popustio, te je premješten u jednokrevetnu sobu, piše Večernji.hr.

O zdravstvenom stanju slovenskoga kolege i danas se nekoliko puta telefonski raspitivao hrvatski ministar zdravstva Darko Milinović. Šibenski liječnici doznali su tko im je pacijent tek sinoć nakon poziva ministra Milinovića.

Zbog zdravstvenog stanja slovenskoga kolege, ministar Milinović nije mogao s njim telefonski razgovarati pa ga je pozdravio preko ravnatelja bolnice i poželio mu da što prije ozdravi. Slovenskoga ministra, po riječima ravnatelja, pozdravila je i premijerka Jadranka Kosor.