BANDIĆ DAO PA UZEO

Horvatinčićeva terasa nestaje s Cvjetnog trga

07.10.2016 u 09:49

  • +7

Uklanjanje terase s Cvjetnog trga

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Bionic
Reading

Nakon što je jučer zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao da niti rođenoj majci ne bi dao da napravi od Cvjetnog trga ono što je napravio kontroverzni poduzetnik Tomislav Horvatinčić okupiravši kultni zagrebački trg masivnim konstrukcijama za terasu, one su jutros i uklonjene

Bandić je tako pod pritiskom medija i javnosti hitno povukao zeleno svjetlo koje su Horvatinčiću dali upravo njegovi gradski uredi. Horvatinčić je za postavljanje zimske terase ispred svoga trgovačkog Centra Cvjetni i s bočne strane pravoslavne crkve dobio pozitivno mišljenje Odsjeka za uređenje javnih gradskih prostora, suglasnost Sektora za ceste, rješenje Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i potvrdu da terase postavlja u skladu s odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima postavljanja te vanjskom izgledu kioska, pokretnih naprava i privremenih građevina na području Grada Zagreba.

Građane je najviše razljutila činjenica da je Horvatinčićevom terasom zaklonjena javna površina za sjedenje uz bočni zid crkve. Prema planu, između klupe i terase trebao bi ostati tek uzak prolaz širine 180 centimetara.

'Hvala dijelu građana i novinarima koji su ukazali na ovaj problem. Ovo će biti uklonjeno do sutra navečer. Sankcije za one koji su izdali rješenja, a koja nisu trebali izdati, će snositi - to ćemo riješiti idući tjedan', poručio je Bandić jučer i kazao da ni vlastitoj majci, koju voli najviše na svijetu, ne bi dozvolio da to napravi Cvjetnom.

RTL Autor: RTL


Video: Luka Stanzl / PIXSELL

A da bi tužba mogla ići u smjeru Grada koji je Horvatinčiću dozvolu dao pa uzeo, dalo se naslutiti iz komentara na Bandićevu odluku.

'Po zaprimanju rješenja Grada Zagreba u konzultacijama s našim odvjetničkim društvom razmotrit će se i poduzeti odgovarajuće pravne radnje radi zaštite naših povrijeđenih prava', najavio je Krešimir Horvatinčić iz Hoto grupe.