nikako iza rešetaka

Horvatinčić operiran u Beču, odvjetnik će sada tražiti novu odgodu odlaska u zatvor: 'Trpi velike bolove'

26.02.2021 u 09:58

Bionic
Reading

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić, koji je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je skrivio pomorsku prometnu nesreću u kojoj je jahtom usmrtio talijanski bračni par, operiran je u Beču u vrlo zahtjevnoj operaciji koja je trajala 7 sati.

Riječ je o operaciji bedrene kosti koja se nije mogla obaviti u zatvorskoj bolnici u Zagrebu, ali ni u Hrvatskoj, kako je utvrdio sudski vještak prof. dr. sc. Božidar Šebečić. Vještak je u svom nalazu i mišljenju napomenuo da je osuđeniku ugrađena Kotzova tumorska proteza tipa GMRS, kojom ortopedske ustanove u Hrvatskoj ne raspolažu, piše Novi list.

Horvatinčić, koji ima karcinom, trebao je već ranije biti operiran u Beču, no tjedan dana prije operacije zbog epidemioloških mjera koje su uvedene u Austriji, odnosno zbog lockdowna uzrokovanog pandemijom COVID-19, operacija je iznenadno otkazana.

Na pitanje kakvo je trenutačno zdravstveno stanje njegova branjenika, odvjetnik Velimir Došen napominje da je Tomo Horvatinčić teško bolestan, da mu je zdravstveno stanje i dalje vrlo ozbiljno te da ima velike bolove.

Kako se Horvatinčić u zatvor trebao javiti 2. ožujka, zbog teške i složene operacije odvjetnik Došen zatražit će kratku odgodu od mjesec dana, dok traje nužni postoperativni oporavak poslije tako zahtjevne operacije.