SMJENA U MINISTARSTVU OBRTA

Horvat optužio Marasa za dug, on uzvraća: Nema kostura iz ormara

08.02.2016 u 14:00

Bionic
Reading

Na navode ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata - da je ministarstvo zatekao zaduženo za 45 milijuna kuna - reagirao je bivši ministar Gordan Maras

Podsjetimo, Horvat je ustvrdio za Jutarnji list kako su ga dočekale ugovorne obveze u iznosu od 7,6 milijuna kuna za program stipendiranja učeničkih deficitarnih obrtničkih zanimanja koje su trebale biti isplaćeni u 2015., ali su prebačene u sljedeću. Potom je u 2015., kaže Horvat, od ukupno 147 milijuna kuna za isplatu subvencija kamata za kredite poduzetnicima i obrtnicima u 2016. prebačeno 35 milijuna kuna, iako je riječ o obvezama koje su trebale biti isplaćene u drugoj polovici prošle godine.

'Nema kostura i nema ničeg spornog, radi se o rutinskoj dinamici - sve piše u primopredajnom zapisniku i nadam se da ga je ministar pročitao. Tamo je navedena i odluka o subvencioniranju kamata do 2025. Krediti se podižu na rok od sedam do osam godina što onda znači da se i kamate isplaćuju kroz taj period. Kad je riječ o stipendijama, radi se o kvalitetnim programima koji su podijeljeni na dvije godine koje obuhvaćaju jednu školsku', izjavio je, kako prenosi HRT, Gordan Maras.

'Najpotrebitija djeca, njih 1.200, dobila su 750 kuna mjesečno da bi se mogla lakše školovati u deficitarnim strukovnim zanimanjima i nadam se da će nova Vlada nastaviti s tim programom i proširiti ga', dodao je.

Novog je ministra upitao - 'Kad će novi poduzetnički impuls?'