božićna misa u čučerju

Horvat o Bozanićevoj prozivci: Vapaj s oltara ‘požurite se’ je vapaj s kojim ja svaku večer liježem i budim se

25.12.2021 u 16:43

Bionic
Reading

Ministar graditeljstva Darko Horvat komentirao je u subotu apel kardinala Bozanića za ubrzanjem postupka obnove nakon potresa, rekavši kako 's tim vapajem liježe svaku večer i budi se svako jutro', te da dok struka ne veli svoju zadnju riječ, masovna obnova neće započeti

Služeći prijepodne svečano euharistijsko slavlje svetkovine Božića u Čučerju, župi koja je teško stradala u zagrebačkom potresu u ožujku 2020., nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić podsjetio je na nužnost što hitnije obnove te apelirao na odgovorne na državnoj i gradskoj razini "da požure".

"Nemojmo usporavati zbog bespotrebne administracije, zbog administracije koja samo postavlja kočnice. Požurimo. Potrebno je zajedništvo koje traži obnova, zajedništvo i brzina. Požurimo svi zajedno da ne bi bilo sutra kasno", kazao je nadbiskup Bozanić.

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, koji je bio na božićnoj misi, u izjavi medijima komentirao je apel kardinala Bozanića s oltara.

"Vapaj danas s oltara, 'požurite se', je vapaj s kojim ja kao resorni ministar liježem svaku večer i budim se svako jutro", rekao je Horvat, dodavši: "Pred projektantima je vrlo zahtjevan posao. Tako dugo dok oni projektnom dokumentacijom i troškovnicima ne vele što i kako, dakle dok struka ne veli svoju zadnju riječ, ona prava, kako je neki vole, masovna obnova neće započeti", dodao je je Horvat.

  • +7
Josip Bozanić Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić/PIXSELL