GRADSKE VLASTI ŠIROKOG:

'Horde zla divljački su se okomile na naš grad'

07.10.2009 u 17:02

Bionic
Reading

Općinsko vijeće Širokog Brijega prihvatilo je u srijedu na izvanrednoj sjednici deklaraciju kojom je osudilo nasilje što je u tom gradu izbilo u nedjelju u povodu nogometne utakmice

Skupština Zapadnohercegovačke županije u četvrtak će izvanredno zasjedati kako bi se raspravljalo o nedjeljnom nasilju u Širokom Brijegu, kad je ubijen navijač nogometnog kluba 'Sarajevo'.

'Sarajevske 'Horde zla', naoružane mržnjom, oruđem i oružjem divljački su se okomile na naš grad i građane, razbijali su, premlaćivali, ozljeđivali građane i policijske službenike - jednom riječju, opravdali su ime kojim sami sebe nazivaju', navodi se u deklaraciji o osudi nasilja koju je prihvatilo širokobriješko općinsko vijeće.

Gradsko vijeće izrazilo je sućut obitelji ubijenog navijača 'Sarajeva' Vedrana Puljića s pozivom da njegova smrt ne služi za širenje mržnje. U deklaraciji se dodaje kako istinu o sukobima otkrivaju videosnimke u kojima se jasno vidi divljanje navijača 'Sarajeva'.

Poručuje se kako će Široki Brijeg biti otvoren i gostoljubiv grad. Predsjednik županijske skupštine Vitomir Filipović najavio je u srijedu izvanrednu sjednicu te osudio dolazak potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe u pratnji predstavnika navijača 'Sarajeva' u Široki Brijeg.

Filipović tvrdi da je Kebo izvršio pritisak na županijsko državno odvjetništvo koje je iz pritvora pustilo sarajevske huligane osumnjičene za izgrede.