PODUČAVA MLADE VJERNIKE

Homofobni profesor postao miljenik Crkve

18.12.2012 u 14:56

Bionic
Reading

Prof.dr. Ivanu Poljakoviću koji je početkom studenoga na tribini u zadarskom Muzeju antičkog stakla održao skandalozno predavanje na temu 'Zdravstveni odgoj – pranje zuba ili pranje mozga' puno govora mržnje prema istospolnim osobama, izjavivši između ostalog da je homoseksualnost bolest, a ne opredjeljenje, Crkva je širom otvorila vrata

Poljaković će na Susretu mladih Zadarske nadbiskupije u srijedu, 19. prosinca, u crkvi Sv. Dimitrija imati priliku svoje stavove izložiti mladim vjernicima, i to nakon molitve krunice, euharistijskog klanjanja i mogućnosti za ispovijed.

Ovakav postupak Crkve ni malo ne čudi s obzirom na to da je hrvatski katolički portal Raskrižje dva dana nakon Poljakovićeve homofobne izjave čvrsto stao u obranu zadarskog sveučilišnog profesora i predsjednika udruge Katolik kritizirajući i napadajući sve one koju su digli glas protiv diskriminirajućih javnih istupa Poljakovića uključujući državnu pravobraniteljicu, Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, medije i studente pojedince.