POTJERALA GOSTA SA ZABAVE

Hollandeova partnerica preuzela kontrolu

10.05.2012 u 15:49

Bionic
Reading

Valerie Trierweiler, partnerica novog francuskog predsjednika, u srijedu je sa zabave udaljila zastupnika socijalista koji je na svojoj rođendanskoj proslavi ugostio Dominiquea Strauss-Kahna, društveno nepoželjnu osobu optuženu za seksualno nasilje

Politička novinarka i buduća prva dama Francuske, Trierweiler je zastupniku Julienu Drayu rekla da napusti prostorije u kojima su socijalisti slavili kraj predsjedničke kampanje.

Drayu je zamjerila što je nenajavljeno na svoju rođendansku proslavu, održanu između dvaju krugova predsjedničkih izbora, pozvao Strauss-Kahna. Bivši predsjednik Međunarodnog monetarnog fonda Strauss-Kahn svojedobno se spominjao kao mogući kandidat socijalista za francuskog predsjednika, ali mu se društveni status srozao kad su protiv njega zaredale optužbe za seksualno nasilje i devijantno seksualno ponašanje.

Neki su sudionici pobjegli s Drayove rođendanske proslave, a neki, poput Manuela Vallsa, glasnogovornika novoizabranog predsjednika Hollandea, nisu se ustručavali porazgovarati sa Strauss-Kahnom.