SLABA TOČKA

Hodak: Petrač nije svjedočio zbog pisma Pukaniću

08.12.2008 u 14:15

Bionic
Reading

Zvonimir Hodak, odvjetnik optuženog generala Vladimira Zagorca, izjavio je danas da Hrvoje Petrač nije želio svjedočiti protiv njegovog klijenta zbog pisama koje je slao pokojnom Ivi Pukaniću, a koja nose brojna pitanja vezana uz 'slučaj dragulji'

ZAGREB - 'Mogu samo spekulirati. Slaba točka su pisma za koje je Pukanić u svojim tekstovima potvrdio da su autentična', kazao je Hodak izlazeći sa zagrebačkog Županijskog suda.

Dodao je da je u vezi pisama koje je Pukanić iz zatvora slao Pukaniću planirao postaviti čitav niz pitanja. No, planiram ih postaviti jedino u sudnici i ona nisu za novinare, rekao je Hodak.

Ustvrdio je i da Petračevo odustajanje od svjedočenja nije 'previše štetilo' strategiji Zagorčeve obrane.

Odbijanje svjedočenja Petrač je danas obrazložio teškim duševnim stanjem izazvanim ubojstvom prijatelja Ive Pukanića te optužbama Zagorčeva odvjetnika da je upleten u ubojstvo njegove kćeri Ivane Hodak

Prema pisanju medija Petrač je u pismima Pukaniću, među ostalim, tvrdio da treba dobiti pomoć vladajućih struktura ako razotkrije Zagorca kojemu u zatvoru spremaju poseban doček, kao i da se nakon svega osjeća prevarenim.