(NE)SLOŽNA BRAĆA STANOVE GRADE

Hoće li Ivića Pašalića brat strpati u zatvor?

27.04.2010 u 10:45

Bionic
Reading

Nekoć uspješni građevinski biznis braće Ivića i Zdravka Pašalića doživio je propast, što je dovelo do teškog razdora među njima. Zdravko je čak podnio kaznenu prijavu protiv Ivića

Zdravko Pašalić

Ivića Pašalića, nekoć jednog od najmoćnijih političara, vezalo se za mnoge afere gospodarskog kriminala, no pravosudna tijela zasada mu ništa nisu uspjela dokazati. Ali Pašalića bi u zatvor mogao poslati vlastiti brat.

U devedesetim godinama, kada je Ivić Pašalić bio na vrhuncu političke moći, svojim je vezama pomagao Zdravku koji je, ne uvijek uspješno, vodio tvrtku Zagrebdrvo. Nakon što je 2000. izgubio vlast u HDZ-u od Ive Sanadera, Pašalić se bacio u poduzetničke vode s bratom i postao direktor tvrtke Adriadrvo koja je naslijedila poslove Zagrebdrva.

Ivić Pašalić najavio je gradnju 300 stanova u Odri, no projekt je dolaskom gospodarske krize doživio debakl. Stanovi, čija prodaja ide slabo, građeni su visokim kreditima koje je Ivić uzimao na ime svoje tvrtke Kapital konzalting. Nacional piše da je do raskola među braćom najvjerojatnije došlo jer je Hypo Alpe Adria banka, kod koje su se Pašalići zadužili za projekt u Odri, odlučila naplatiti dio kredita. Ivić je namjeravao prebiti dio dugova tako da banci prepiše vlasništvo nad Adriadrvom, što se njegovom bratu nije svidjelo.

Zdravko Pašalić podnio je kaznenu prijavu protiv Ivića zbog sklapanja šetnog ugovora, tražeći od institucija da ispitaju zašto ga je brat izbacio iz tvrtke Adriadrvo te da spriječe prebacivanje imovine te tvrtke na banku.

Naselje u Odri