inicijativa

HNS traži ugradnju detektora ugljičnog monoksida na trošak opskrbljivača plinom

30.11.2021 u 08:41

Bionic
Reading

Iz Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata u utorak su izvijestili da su Ministarstvu gospodarstva uputili inicijativu kojom traže propisivanje obveze ugradnje detektora ugljičnog monoksida u sva kućanstva s trošilom na plin o trošku opskrbljivača plinom

"Očekujemo stoga što skorije očitovanje ministarstva te pokretanje izmjena mjerodavnih propisa kako bi se ova naša, prvenstveno sigurnosna inicijativa što prije implementirala u praksi i kako bi se u budućnosti izbjeglo ponavljanje tragičnih slučajeva trovanja ugljičnim monoksidom kakvima, nažalost, gotovo redovito svjedočimo tijekom zimskih mjeseci", poručili su iz HNS-a.

Podsjetili su na vijest o trovanju ugljičnim monoksidom u ponedjeljak, da je dijete u tom slučaju stabilno i  poželjeli mu brz oporavak, ali i upitali treba li se i dalje oslanjati na puku sreću.

"Sezona grijanja tek je počela i postoji konkretan način da se takve tragedije u budućnosti izbjegnu i da građani u 21. stoljeću ne riskiraju vlastite živote zbog elementarne potrebe da se ugriju u zimskim mjesecima", naglasili su iz HNS-a.