narodnjački optimizam

HNS očekuje tri do četiri mandata i nekažnjavanje za pretrčavanje

15.05.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić u petak je izjavio da njegova stranka očekuje da će na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti tri do četiri mandata i misli da ih birači neće kazniti za ‘pretrčavanje’ od SDP-a HDZ-u zbog dobrih rezultata koje su ostvarili

“HNS-u odgovaraju izbori kada god bili. Mi očekujemo tri do četiri mandata, to je realnost i ne bojimo se izbora. Participirat ćemo na izborima u svim izbornim jedinicama i u svima očekujemo dobre rezultate, a prema biračima idemo s porukom da je HNS jedini predstavnik građansko-liberalnog centra, što smo pokazali u prethodne tri godine”, poručio je Batinić u izjavi novinarima.

Što se tiče koalicija, u ovom trenutku ne razmišljamo s kim i kako nego nas zanima sadržaj. HNS će biti partner onome tko će Hrvatsku vući naprijed i prioritet nam je razgovor o sadržaju i ciljevima koje će određene opcije dostaviti na ponudu, istaknuo je Batinić.

Dodao je da će kampanja biti suženoga manevarskog prostora, ali smatra da HNS nakon tri godine, koliko je participirao u Vladi, ima što prezentirati građanima, a još je važnije što će predstaviti u programu za sljedeće razdoblje.

Batinić misli da birači neće kazniti HNS zbog ‘pretrčavanja’ iz SDP-ovog u HDZ-ov tabor jer, kaže, HNS je ostvario dobre rezultate u ove tri godine, od obrazovne reforme do e-dozvola. Sve ono što smo napravili u ovoj Vladi poput povećanja plaća građanima, porezne reforme, rasterećenja gospodarstva dobri su aduti i podloga za kvalitetnu kampanju i dobar izborni rezultat, kazao je, naglasivši da su HNS-u u fokusu građani.

“Na ovim izborima građani će odlučivati žele li da Hrvatsku vodi SDP ili HDZ, a hoće li surađivati s građansko-liberalnom opcijom ili desnicom, to je na njima. Nas prvenstveno zanimaju program i ciljevi, HNS želi i dalje, kao i u ovoj Vladi vući Hrvatsku naprijed, ni lijevo ni desno”, odgovorio je Batinić na pitanje s kim se vide u koaliciji nakon izbora.