pritisci i bahato ponašanje

HND osudio postupak ravnatelja Rezervata Lokrum

08.07.2020 u 15:33

Bionic
Reading

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u srijedu postupak ravnatelja Javne ustanove Rezervat Lokrum Ivice Grileca jer je na konferenciji za novinare novinaru Dubrovačke televizije Pasku Tomašu rekao kako mu neće odgovarati na pitanja, dok će ostalim kolegama odgovoriti

'Skandalozno je i za HND neprihvatljivo da ravnatelj jedne javne institucije selektivno određuje s kojim novinarima želi razgovarati, a s kojima ne', ističe HND.

Grilec je konferenciju za novinare sazvao na temu odvoza krupnog otpada i postupka javne nabave za obavljanje tog posla nakon što se otkrilo kako se u tom procesu nije poštovala procedura.

Ako se saziva konferencija za novinare bilo kojeg dužnosnika na lokalnoj ili nacionalnoj razini, onda se podrazumijeva da novinari i novinarke koji na nju dođu imaju pravo pitati jer njihov je posao raditi u interesu javnosti, koja i plaća sve te dužnosnike, naglašavaju iz novinarske strukovne organizacije.

'Ovaj događaj ponovo potvrđuje kako je našim kolegicama i kolegama u lokalnim medijima vrlo teško raditi jer su posebno izloženi pritiscima i bahatom ponašanju raznih lokalnih šerifa. Riječ je o jednom od najvećih problema novinarskog posla na koji HND neprestano upozorava', zaključuje se u priopćenju HND-a.