NA PRISAVLJU NIŠTA NOVA

Hloverka osigurala opstanak za Čuljak Šelebaj

20.01.2010 u 16:13

Bionic
Reading

Hloverka je uz 'Otvoreno' isposlovala i opstanak svoje prijateljice Dijane Čuljak Šelebaj na mjestu urednice 'Dnevnika'

Da je Hloverka Novak Srzić, od jučer bivša glavna urednica Informativnog programa, za davanje mandata na raspolaganje Programskom vijeću HRT-u, za uzvrat dobila nešto, bilo je jasno čim je to napravila.

Danas je jasno da joj je zauzvrat ostavljeno uređivanje emisije 'Otvoreno' u kojoj je utočište pronašao i njezin zamjenik Dražen Majić, kojeg je navodno smijenila zbog objavljivanja izbornih izlaznih anketa koje su naručile Nova TV i RTL.

Usto, na Prisavlju se može čuti kako je isposlovala i opstanak svoje prijateljice Dijane Čuljak Šelebaj na mjestu urednice 'Dnevnika' koja joj prije godine dana, nakon burne svađe poručila: 'Ako padnem ja, padaš i ti.' Što se točno krilo iza te poruke, nikad nije razjašnjeno.

Neslužbeno doznajemo da se tehničko rukovodstvo koje trenutačno upravlja Prisavljem neće osvećivati Hloverkinim kadrovima i da će se sve eventualne rošade raditi zbog eventualnih pogrešaka u radu, a ne zbog revanšizma.

Iako je u utorak skinuta s mjesta šefice, 'žena za sva vremena' jučer je još bila potpisana na svim odjavnim špicama emisija koje spadaju u IP. Već od danas na tom mjestu naći će se v. d. Renato Kunić koji će tu dužnost obavljati do izbora novog šefa IP-a, a najdulje šest mjeseci.

Ostaje urednica 'Otvorenog' - Hloverka Novak Srzić

U proceduri koja slijedi prije izbora prvog čovjeka IP-a, Vijeće najprije treba, između 15 kandidata, pronaći glavnog ravnatelja HRT-a, nakon toga aktivirat će se natječaji za ravnatelje televizije, radija i glazbene proizvodnje, a tek nakon toga odmrznut će se odluka o raspisivanju javnog natječaja za glavnog urednika IP-a.

Nakon što pribavi mišljenje novinara, budući ravnatelj HTV-a predložit će Vijeću HRT-a kandidata glavnog urednika IP-a.

Uz traženje Hloverkina nasljednika, najzanimljivije je će biti u bitki za 'šefa svih šefova'. Petnaest imena je u utrci od kojih je nekolicina odmah u startu odskočila od drugih.

Franjo Maletić spominjao se kao favorit broj jedan i prije nego li su se otvorile koverte s kandidaturama. Bivši predsjednik Uprave Vjesnika u čijem je sastavu nekad poslovala profitabilna tiskara osobni je prijatelj Ive Sanadera, a to ovih dana nije nešto što bi vam moglo donijeti plus.

Njemu uz bok odmah stoji Damir Novinić bivši član HSLS-a koji je iz stranke izašao po dolasku na HRT. Novinić trenutačno obnaša funkciju pomoćnika ravnatelja HTV-a, a akcije mu dobro kotiraju, jer uživa potporu određenih članova Vijeća. Ovdje treba dodati da su se daleko od očiju javnosti u proteklih mjesec dana već zauzele neke strateški vrlo važne pozicije na HRT-u.

Tako je uz sadašnjeg v. d. ravnatelja HTV-a Mislava Stipića, kojeg s Novinićem povezuje HSLS, na mjesto rukovoditelja općih i zajedničkih poslova izabran Darije Vladimir Josić. Josić pak s Novinićem ima suvlasnički udio u Jadran Investu, a na mjesto pomoćnice glavnog ravnatelja za financije nekako u isto vrijeme postavljena je Gordana Grandov.

Grandov je pak dugo bila regionalna direktorica tvrtke Metropolis, u čijoj je zagrebačkoj podružnici direktor bio Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.

Kao 'dark horse' u cijeloj priči spominje se Ivan Pavelić, bivši predsjednik Uprave Helios osiguranja i predavač na Visokoj poslovnoj školi Libertas.

I premda se stalno spominje kako na HRT-u konačno treba prije svega sposoban menadžer koji će ga voditi nije, isključeno da će na kraju zadnju riječ dati politika baš kao što je to bilo i u slučaju Vanje Sutlića.