žarišta zaraze

Hloverka Novak Srzić oplela po Stožeru: Dobili smo negativnu promidžbu. Nije se smjelo raditi u zatvorenim klubovima

19.08.2020 u 16:46

Bionic
Reading

Hloverka Novak Srzić, direktorica Turističke zajednice Makarska smatra da je lokalni Stožer civilne zaštite napravio propust što je uopće omogućavao rad u zatvorenim dijelovima klubova

Do 24 sata u Makarskoj radit će, uz noćne klubove i kafići, među kojima je veći dio onih na gradskoj rivi koji se uredno pridržavao propisanih pravila. Direktorica Turističke zajednice Makarske Hloverka Novak - Srzić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju smatra da je šteta da i oni ispaštaju, ali se nada kako će se epidemiološka slika kroz desetak dana popraviti pa stožer 'možda opet dozvoli normal rad kafićima'. Novak-Srzić drži da je stožer napravio propust što je uopće omogućavao rad u zatvorenim dijelovima klubova.

'Dobili smo negativnu promidžbu, ali za sada ne bilježimo negativne efekte u smislu otkazivanja. Na 14. kolovoza, u gradu je ostvareno 65 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu. Ima tu i političke i gospodarske kampanje, jer mnogima smeta da je jedna mala Hrvatska najposjećenija zemlja na Mediteranu. Ako stožer dokaže da se situacija smiruje i ako država i HTZ poduzmu odgovarajuće mjere prema članicama EU, vjerujem da postoji šansa da nam se sezona produlji', rekla je Novak - Srzić.