RIJETKE SLIKE

Snijeg u Rijeci i gotovo cijeloj Istri, pogledajte te prizore

19.01.2024 u 17:58

Bionic
Reading

Snijeg je u petak poslijepodne počeo padati i u unutrašnjosti istarskog poluotoka te na Učki i Ćićariji. Snijeg ili susnježica padaju u Svetvinčentu, Buzetu, Plominu, Lanišću, Žbandaju, Vabrigi, Rogovićima, Žminju, Labinu i Vodnjanu te na Pazinštini, a oko 17 sati spustio se i do mora pa su prve snježne pahulje pale i u Puli i Fažani, navode iz istarskog meteo portala Istramet

Nakon jutrošnje kiše, u Rijeci je počeo padati snijeg, uglavnom nošen jakim vjetrom, a snijeg pada i u zaleđu Rijeke.

Međutim, na riječkim ulicama ne zadržava se na kolniku, javlja Novi list.

  • +43
Gust snijeg i jaka bura na širem riječkom području Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Dežurne službe Istarskih cesta i Bina Istre su na terenu te čiste i posipavaju prometnice po prioritetima.

Uz to puše i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, a temperatura zraka tijekom dana spustila se za desetak Celzijevih stupnjeva. Bura zasad nije prouzročila veće poteškoće niti veću materijalnu štetu, no, na širem području Pule palo je nekoliko stabala, oštećen je krov na parkiralištu ispred trgovačkog centra, a jak vjetar prevrće kante za smeće.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić / Pixsell

Budući da je tijekom dana najavljeno pogoršanje vremena, odnosno susnježica u cijeloj Istri, istarska policija uputila je vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, kao i da ne kreću na put bez zimske opreme.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje da je zimska oprema obavezna u trenutku kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom, istaknuli su iz policije.