OZLIJEDILA GLAVU

HGSS spasio alpinisticu ozlijeđene glave

16.02.2013 u 18:19

Bionic
Reading

U 16 sati uspješno je okončana akcija spašavanja alpinistice koja je penjući se u stijeni iznad Omiša zadobila ozljedu glave, navodi se na stranicama HGSS-a

Radi se o vrlo iskusnoj alpinistici (A.M.) iz Splita, koja je tijekom uspona " kroz smjer Bonbon" u 180 metara visokoj stijeni doživjela nesreću. Neko vrijeme je bila bez svijesti i ne sječa se okonosti koje su prethodile nesreći, no radi se teškom udarcu čiji je uzrok najvjerojatnije kameni odron, koji je probio kacigu i uzrokovao i otvorene ozljede glave. Kaciga joj je vjerojatno spasila život. U akciji je angažirano 25 gorskih spašavatelja koji su je, nakon što je zbrinuta u stijeni, spustili u podnožje, te je dalje transportirali do bolnice.

Danas je i peti dan potrage na području Podstrane u kojoj također sudjeluje HGSS Split. Naime spašavatelji tragaju za nestalom 72-godišnjom ženom. U ovoj akciji je bio angažiran i helikopter HRZ-a.

Tijekom prijepodneva okončana je potraga za nestalom osobom na području Trogira, osoba je na žalost pronađena mrtva oko 10.30 sati.