nekandidiranje osobe

Herman: Prgomet očito nije na listi za Nagradu Grada Zagreba jer je član HDZ-a

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.04.2022 13:34
  • Objavljeno 27.04.2022 u 13:34
Mislav Herman

Mislav Herman

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Mislav Herman, potpredsjednik Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog HDZ-a rekao je u srijedu da istaknuti liječnik Drago Prgomet s KBC-a Zagreb, nije dobio priliku biti na listi kandidata za Nagradu Grada Zagreba, zato što je član HDZ-a

Dr. Prgometa je i bivši predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

"Ovogodišnji izbor Nagrade Grada Zagreba bit će obilježen jednom odlukom o nekandidiranju osobe za tu Nagradu. Jer kako drugačije objasniti odbijanje da prof. dr. Drago Prgomet bude na listi kandidata koja ide na sutrašnju sjednicu Gradske skupštine osim iz jednog jedinog razloga - zato što je član HDZ-a", izjavio je Herman na konferenciji za novinare Kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a.

Podsjetio je da je Prgomet cijenjeni svjetski stručnjak za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata. Predstojnik je Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata KBC Zagreb već 15 godina, a koja je upravo prošle godine proslavila 100 godina od svoga osnutka. Redoviti je profesor u trajnom zvanju na zagrebačkom Medicinskom fakultetu, a do sada je operirao gotovo 10.000 bolesnika, naglasio je Herman.

Također, dr. Prgomet je dragovoljac Domovinskog rata, ranjavan prilikom spašavanja neprijateljskog vojnika. Autor je više od 200 znanstvenih radova, urednik osam knjiga,

"No, to sve, očigledno, u ovom slučaju u potpunosti je irelevantno zato što je Prgomet i istaknuti član HDZ-a", smatra Herman.

Podsjetio je da je Prgomet bio predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, a kojoj je, ističe, sada onemogućeno da mu dodijeli Nagradu Grada Zagreba.

Najvažnije je, kaže Herman, da je Dragu Prgometa za tu Nagradu predložio KBC Zagreb, bolnica nulte nacionalne kategorije, koju čini 27 predstojnika klinike koji čine stručno vijeće, a među kojima su također uvaženi stručnjaci vrlo različitih političkih orijentacija.

"No, što to sve znači ovoj vladajućoj sekti koja ne zna razliku između prosvjeda i vlasti, kada oni sve mogu. Za razliku od mrskoga HDZ-ovca Drage Prgometa, gradonačelnik Tomašević ima briljantne dosege u dosadašnjem stručnome radu", ironično je komentirao potpredsjednik Gradske skupštine Herman.

Zato je najavio da će na sutrašnjoj skupštinskoj sjednici Klub HDZ-a i HSLS-a o toj točki glasovati suzdržano.

Herman je pozdravio odluku Visokog upravnog suda koji je donio privremenu obustavu primjene izmijenjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje.

Dobro je što se stečena prava neće dirati i što je spašena vrtićka godina, jer bi nastupio potpuni kolaps kada bi djece iz te mjere imala pravo prvoupisa. Gradonačelnika Tomaševića je Visoki upravi sud vrlo vjerojatno spasio od kraja njegove vrlo kratke političke karijere, zaključio je Herman.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!