ogrjevna sezona 2020./21.

HEP počinje s uključivanjem grijanja, prvi na redu vrtići, škole i domovi za starije

  • Autor: V.Mo./Hina
  • Zadnja izmjena 28.09.2020 12:46
  • Objavljeno 28.09.2020 u 12:46
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

HEP-Toplinarstvo će u ponedjeljak započeti s uključivanjem grijanja u gradovima Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, priopćeno je iz Hrvatske eletroprivrede (HEP)

Za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno je približno tri do četiri dana te će do kraja ovog tjedna biti osigurana isporuka toplinske energije za grijanje krajnjim kupcima.

U skladu s trenutnim vremenskim uvjetima u gradu Osijeku će uključivanje grijanja započeti nešto kasnije o čemu će se odluka donijeti prema dugoročnoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), navode iz HEP-a.

Grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Iz HEP-Toplinarstva pozivaju krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima, da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2020./2021. završit će najkasnije 15. svibnja 2021., a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!