MINISTAR ZMAJLOVIĆ:

HEP odlučuje hoće li Plomin C biti na plin ili ugljen

29.10.2012 u 16:19

Bionic
Reading

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je danas da je na investitoru odluka o tome hoće li termoelektrana Plomin C biti na ugljen ili na plin.

'Investitor je Hrvatska elektroprivreda (HEP), resorno ministarstvo je Ministarstvo gospodarstva. Što se tiče Ministarstva zaštite okoliša, unazad dvije godine proveden je postupak ocjene utjecaja na okoliš i stručno savjetodavno povjerenstvo je dalo svoju ocjenu. Na temelju toga je izdano i rješenje o prihvatljivosti zahvata uz, naglašavam, implementaciju najstrožih mjera zaštite i očuvanja okoliša', izjavio je ministar Mihael Zmajlović novinarima nakon otvorenja XII. međunarodnog simpozija gospodarenja otpadom.

Rekao je da je to ono što može reći, a to 'hoće li biti termoelektrana na ugljen ili na plin - to je odluka investitora'.

'Dakle, ovdje se radi o mišljenju i mjerama koje će osigurati da ukoliko termoelektrana bude na ugljen da ona ima minimalan, odnosno najmanji mogući utjecaj na okoliš', istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.