'potpuno operativni'

Heathrow 'operativan' nakon što je policija uhitila ekološke aktiviste

13.09.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Britanska najprometnija zračna luka Heathrow objavila je u petak da je "potpuno operativna", nakon što je policija uhitila osumnjičene ekološke aktiviste koji su planirali poremetiti promet zračne luke puštanjem dronova

"Naše piste ostaju otvorene i u potpunosti operativne, usprkos pokušajima ometanja rada zračne luke, putem ilegalne upotrebe dronova za prosvjede u blizini", napisala je zračna luka Hethrow na Twitteru.

Londonska policija rekla je kako je uhitila dva muškarca ispred zračne luke u petak zbog sumnje na "zavjeru za kršenje javnog reda, povezano s aktivnostima zračne luke Heathrow".

Zabrana okupljanja vrijedi za zračnu luku i okolna područja kako bi se "spriječila kriminalna aktivnost koja predstavlja značajan sigurnosni rizik zračnoj luci", rekla je policija.

Grupa Heathrow Pause rekla je da želi omesti letove kao "odgovor na nedostatak konstruktivnog napretka vlade, u pogledu odluke parlamenta, od 1. svibnja, o proglašenju uzbune zbog klime i okoliša".

Zračna luka je "koristila zastoj signala kako bi omela rane letove dronova", napisala je grupa na Twitteru.

Policija je rekla da je uhitila sedam drugih osumnjičenika u četvrtak, na istoj osnovi kao i dvojicu uhićenih u zračnoj luci.