KARAMARKOV ADUT

HDZ želi Šterna za gradonačelnika Zagreba

13.01.2013 u 09:06

Bionic
Reading

HDZ-ova grozničava potraga za kandidatom za gradonačelnika Zagreba svela se na jedno ime – Davora Šterna. U glavnoj oporbenoj stranci žele da ih taj nekadašnji ministar gospodarstva i predsjednik uprave Ine zastupa na idućim lokalnim izborima u borbi s Milanom Bandićem, Rajkom Ostojićem, Vladimirom Ferdeljijem i drugim gradonačelničkim kandidatima

To su za Novi list potvrdili u vodstvu HDZ-a, ističući da bi idućeg tjedna Štern trebao postati i službeni kandidat te stranke. On, međutim, to zasad negira.

'Činjenica je da sam razgovarao s ljudima iz HDZ-a, u prvom redu o programu koji bismo ponudili građanima. Mogu reći da ću vrlo vjerojatno biti na HDZ-ovoj izbornoj listi, želim kao vijećnik ući u Gradsku skupštinu jer mislim da bih tamo mogao dati doprinos za Zagreb. No, kandidat za gradonačelnika neću biti', rekao je Štern.

U HDZ-u su unatoč tome optimistični i vjeruju da su napokon pronašli adekvatnog čovjeka s kojim mogu ući u utrku u Zagrebu, premda Štern nije član stranke.

'Ništa, doduše, još nije konačno, ali Štern nam je rekao da će prihvatiti kandidaturu. Mislimo zato da će tako i biti, procjenjuje izvor blizak predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.

Šterna se još prošlog ljeta počelo spominjati kao mogućeg gradonačelničkog kandidata. Navodno ga je Karamarku predložio bivši premijer Nikica Valentić koji je odbio kandidaturu. Ali nakon, a i prije Šterna, u HDZ-u i u medijima baratalo se nizom uglednih imena. U tom su se kontekstu našli Drago Prgomet, Domagoj Milošević, Milan Kujundžić, Miroslav Blažević, Zlatko Vitez, Zvonimir Boban, Dražen Siriščević...

Čak je i aktualni gradonačelnik Bandić dugo kotirao kao potencijalni HDZ-ov kandidat i to već u prvom izbornom krugu. Tu je, međutim, soluciju Karamarko višekratno demantirao.

Šternov je zadnji politički angažman bio vezan uz HSLS. U tu se stranku učlanio 2006. godine i bio je gospodarski savjetnik tadašnje predsjednice Đurđe Adlešič. HSLS je Štern napustio u srpnju 2010. godine, nezadovoljan odlukom novog predsjednika Darinka Kosora o povlačenju stranke iz Vlade Jadranke Kosor.

235908,235979,236606,236320