BRIGA ZA MIRAN SAN GRAĐANA

HDZ: Rock glazbi nije mjesto u gradu

06.09.2011 u 13:58

Bionic
Reading

Rocklive festival, koji je prošli vikend održan u bivšoj koprivničkoj vojarni, postao je novim predmetom neslaganja oporbenog HDZ-a i SDP-ove gradske vlasti. Hadezeovci su na današnjoj presici poručili da rock festivalima nije mjesto u gradu, barem ne na otvorenim prostorima, jer remete noćni mir građana

'Neodgovorno je od gradske vlasti da ne razmišlja kad daje prostore za manifestacije koje okupljaju velik broj ljudi i gdje nastaje velika buka. Trebali bi znati da se rock koncerti ne mogu održavati svagdje. Zna se gdje se oni mogu odvijati - prije svega u zatvorenim prostorima, a ako je otvoren, mora biti dovoljno udaljen od naselja ili na stadionu. Kada je Balašević nastupao na srednjoškolskom igralištu prije nekoliko godina, to je isto bilo neizdrživo, ali je trajalo samo jedan dan, samo tri sata. Nije čak toliko problem koncert koliko dolazak i odlazak posjetitelja koji konzumiraju alkohol i druge stvari pa putem stvaraju probleme. Bivša vojarna nije primjereno mjesto za koncerte, po meni je to potpuni promašaj i nadam se da grad takvo što više neće činiti', kazao je Damir Felak, šef gradskog HDZ-a.

Gradonačelnik Zvonimir Mršić poručio je da HDZ-ove izjave dovoljno govore o njegovu stavu prema mladima.

'Mladima nisu pružili nikakvu perspektivu, a sad bi ih još stavljali u kavez', kazao je Mršić.

'Neću se uopće osvrtati na to što je neki političar rekao za nešto što nema veze s politikom. Ionako cijela Hrvatska već godinama ne spava zbog HDZ-a, a to što 'grad nije spavao' tri dana nama je na neki način pohvala', poručio je Bojan Horvat iz Udruge Rocklive koja je organizirala festival, a za sljedeću godinu najavio je još veći i još glasniji koprivnički Rocklive.