TOMISLAV MASTEN

HDZ predstavio kandidata za gradonačelnika Samobora

04.03.2013 u 16:55

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Samobora Tomislav Masten predstavio je danas u hotelu Livadić svoju kandidaturu, poručivši kako, 'za razliku od sadašnje bezidejne gradske vlasti, Samoborcima nudi novu viziju grada'

Masten je ustvrdio da je grad doveden na rub bankrota, a da nezaposlenost raste iz dana u dan te da je broj nezaposlenih Samoboraca dosegao dvije tisuće.

'Gradske vlasti nisu uspjele povući novac iz europskih fondova ni za jedan projekt, osim projekta rudnika u Rudama, koji je pokrenut u ranijem mandatu. Zaposleni po stranačkom ključu nisu uspjeli napraviti ništa, a Grad su u ove četiri godine koštali više od 4,5 milijuna kuna', rekao je.

Poručio je da biračima nudi novu viziju Samobora, aktiviranje gospodarskih zona u Bobovici i Rakovu potoku, za što će, obećava, osigurati novac već u proračunu za 2014.

Obećao je i izravne poticaje za obrtnike iz gradskog proračuna, dodjelu poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu, te razvoj turističkih potencijala, poput samoborskih planinarskih domova, koji su, tvrdi Masten, ostali nepoznati milijunskom zagrebačkom tržištu.

Najavio je i da će do kraja 2013. uvesti selektivno sakupljanje otpada, a sve zgrade i obiteljske kuće u Samoboru uvesti u program energetske učinkovitosti, kako bi kroz idućih 10 godina dobile energetski obnovljene fasade.

Masten obećava štedne žarulje u javnoj rasvjeti i izgradnju biciklističkih staza, no naglasio je da je apsolutni prioritet gradskim mjerama pomoći u zapošljavanju 1000 ljudi do 2017., što je, kaže, preduvjet za financiranje javnih potreba iz gradskog proračuna koji je, tvrdi, trenutno sposoban financirati samo plaće u gradskim službama i tvrtkama.

Poručio je i da će, postane li gradonačelnik, spriječiti seljenje gradskih službi u bivšu vojarnu.

'Gradska uprava ostaje na Trgu kralja Tomislava, a ako policijskoj postaji treba novi prostor, neka se odseli u vojarnu. Grad Samobor neće svojim novcem financirati potrebe državne uprave dok je gradska knjižnica u neadekvatnom prostoru', rekao je Masten.

Mastenovu kandidaturu na konferenciji su poduprli i čelnici zagrebačke županijske organizacije HDZ-a, čiji je predsjednik Dražen Bošnjaković istaknuo da će predstojeći lokalni izbori biti od iznimne važnosti za Hrvatsku.

'U ovim izborima vidimo šansu da se izborom najboljih na lokalnoj razini kompenzira neuspješnost državne vlasti', rekao je Bošnjaković.