PLENKOVIĆ DAO NASLUTITI

HDZ Petrovu nudi mjesto prvog potporedsjednika Vlade

28.09.2016 u 10:13

Bionic
Reading

Izvjesno je da bi čelnik Mosta Božo Petrov trebao u novoj Vladi dobiti mjesto prvog od ukupno četiri potpredsjednika. Dao je to naslutiti jutros predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ispred sjedišnjice HDZ-a

'Imate Zakon o Vladi, predsjednik Vlade može imenovati jednu osobu za prvog potpredsjednika, tu nema nikakvih problema'. rekao je Plenković i dodao da nije čuo da se Mostovcima ne sviđa činjenica da će Vlada imati čak četiri potpredsjednika.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković pri ulasku u središnjicu stranke potvrdio je da HDZ danas neće ići s potpisima kod predsjednice.

Kazao je da će s predstavnicima drugih stranaka i manjincima predsjednicu izvijestiti o tijeku pregovora. 'Nije nam bio ni cilj ići s potpisima', rekao je Jandroković.

Nije želio komentirati navode nekih medija da čelnik Mosta Božo Petrov nije zadovoljan raspodjelom u novoj vladi koja bi imala četiri potpredsjedničke pozicije. Kako doznajemo, danas će HDZ održati individualne razgovore spredstavnicima manjina, no oni neće biti održani u središnjici stranke.

Podsjetimo, HDZ s Mostom mora dogovoriti paket koji čini sedam jamstava, program buduće vlade i ustroj vlade. HDZ je Mostu predložio ustroj buduće vlade, koji šef Mosta Božo Petrov i njegovi suradnici sada moraju proučiti.

'Ne možete biti baš hiperkreativni da vladu toliko primijenite. Išlo bi se za određenim razdvajanjima i spajanjima resora', rekao je Plenković otkrivši da bi vlada trebala imati četiri potpredsjednika.