PERFORMANS U GRADSKOM VIJEĆU

HDZ-ovi vijećnici Baldasarovu izvješću podarili minutu šutnje

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 18.07.2016 15:36
  • Objavljeno 18.07.2016 u 15:36
Ivo Baldasar

Ivo Baldasar

Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Splitsko Gradsko vijeće na sjednici u ponedjeljak nije prihvatilo pisano izvješće gradonačelnika Ive Baldasara o njegovu radu u prvih šest mjeseci, a vijećnici HDZ-a o tom su izvješću stojeći izrazili stajalište minutom šutnje

Baldasar je rekao kako je njegovo izvješće u pisanim materijalima te će, ako je potrebno, dati dodatna obrazloženja. Nitko od vijećnika nije se javio za raspravu o njegovu izvješću o radu u prvih šest mjeseci, a osam vijećnika HDZ-a je ustalo i minutom šutnje izrazilo svoje stajalište o tom izvješću.

'Ovim performansom smo poslali poruku kako nije potrebno diskutirati o Baldasarovu izvješću jer je ono nesadržajno i u njemu se ne vidi što je gradonačelnik radio', rekao je predsjednik HDZ-ova kluba vijećnika Petar Škorić

Nakon toga glasovalo se o Baldasarovu pisanom izvješću, koje je poduprlo 12 vijećnika, 11 je bilo protiv, a tri suzdržana.

Odgovarajući na vijećnička pitanja na sjednici Gradskog vijeća Baldasar je odbio nagađanja po kojima splitska Gradska uprava navodno želi blokirati Sveučilište tako što je nedavno pokrenula ovrhu protiv te visokoškolske ustanove.

'Čudi nas da se nad Sveučilištem provodi ovrha', rekao je Škorić postavljajući pitanje zbog čega je grad pokrenuo tu ovrhu i prijeti li opasnost blokade Sveučilišta.

Baldasar je odgovorio kako neće biti blokade splitskoga Sveučilišta, a ovrha je pokrenuta zbog poštovanja zakonske procedure i komunalnih dugova Sveučilišta.

Pročelnica za financije u splitskoj Gradskoj upraviLjiljana Vučetić također je istaknula kako zbog postupka ovrhe neće biti blokirano Sveučilište.

'Nama je u poslovnim knjigama 31. prosinca 2015. iskazano 35 milijuna kuna tražbina za komunalni doprinos od Sveučilišta. Revizija je od nas tražila da pokažemo što smo poduzeli za naplatu tih prihoda. Nemamo namjeru blokirati Sveučilište, nego samo poduzimamo mjere koje od nas traži zakon i revizija', objasnila je Vučetić tumačeći ovrhu protiv splitskoga Sveučilišta.

Po njezinim riječima, problemi u vezi s komunalnim dugovima trebali bi se riješiti do kraja godine, tako da budu zadovoljni i grad i to sveučilište.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!