POBUNA U CIVLJANIMA

HDZ-ov šef civilne zaštite na izvoru Cetine za vrijeme korone sagradio luksuznu vilu s bazenom, novinaru odbrusio: 'Jesi ti inženjer? Što biste htjeli, da je srušim?'

18.09.2020 u 10:35

Bionic
Reading

Slobodna Dalmacija donosi reportažu s jednog od triju izvora Cetine, s kojeg se vodom napaja dobar dio područja Knina i Vrlike, sve do Sinja. Na njemu je, kako su se požalili mještani, tijekom tri mjeseca za vrijeme koronakrize niknula luksuzna vila za odmor s bazenom koja je još uvijek u postupku legalizacije, a investitor je zamjenik načelnika općine Civljane i lokalni poduzetnik Ante Gutić (HDZ), koji je ujedno i čelnik lokalnog Stožera civilne zaštite

Kako podsjeća Slobodna, na istom mjestu do sredine travnja ove godine stajala je nedovršena kuća podignuta nekoliko godina prije posljednjeg rata, a svih ovih godina njezin vlasnik, koji je nakon Oluje izbjegao u Srbiju, prepustio ju je svojim susjedima da u nju pohranjuju sijeno i drugu hranu za prehranu stoke.

Na upit novinara, Gutić se prvo pravdao da je kod liječnika, a potom nevoljko potvrdio da je on vlasnik vile, ustvrdivši da je kuća 'u legalizaciji' i da 'uopće nije blizu izvora'. Mještani, pak, tvrde da Gutić ne samo da je digao bazen s kloriranom vodom već i septičku jamu. Optužuju ga i da je posjed proširio u granicama da bi u njega moglo stati još pet ovakvih vila. U ogradi je probio i vrata, valjda da sutra turisti mogu do izvora kada im se prohtije, a zagradio je prolaz nama vlasnicima okolnih parcela, optužuje jedan od mještana.

  • +7
Kuća Ante Gutića na izvoru Cetine Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Gutić uzvraća da nije proširio novu građevinu. 'Jesi ti inženjer ili si novinar?! Ja sam rođen tamo. Živim tamo. Vi se uhvatili mene. Što biste vi htjeli? Da srušim kuću?!', rekao je Gutić i prekinuo vezu.

Mještani su novinaru Slobodne također iznijeli sumnju da je u cijeli slučaj prste umiješala 'hobotnica' oko Josipe Rimac, koja s Gutićem ima dugogodišnje prijateljske i poslovne odnose. Tvrde da je stari vlasnik kuće umro, a njegova se kćer prije prodaje žalila kako ne može dobiti na telefon zamjenika načelnika i njegovog poslovnog partnera Slavka Četnika, koji je u međuvremenu ispao iz kombinacije. Mještani tvrde da je kuća bila na popisu za rušenje, i pitaju se kako je načelnik mogao legalizirati nešto takvo.