problem otpada

HDZ-ov nestranački kandidat za gradonačelnika Splita: Kompostanu treba graditi u Kaštelima, a ne na Karepovcu

06.06.2022 u 14:18

Bionic
Reading

Zoran Đogaš, nestranački kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika, izjavio je u srijedu kako kompostanu ne treba sagraditi na splitskom odlagalištu Karepovac nego u Kaštelima

"Dosadašnje gradske vlasti su zagovarale izgradnju kompostane ne odlagalištu otpada Karepovac, ali to nije dobro rješenje. Kompostnu bi trebalo graditi u Kaštelima, a Karepovac nakon završetka druge i treće faze sanacije pretvoriti u gradski gospodarski resurs," rekao je Đogaš na konferenciji za novinare na ulasku u odlagalište Karepovac.

Đogaša je podržao gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović (HDZ) istaknuvši kako Kaštela imaju zemljište za izgradnju kompostane - prostor bivših kaštelanskih staklenika.

"Već smo angažirani na izradi dokumentacije za gradnju kompostane na prostoru bivših kaštelanskih staklenika," rekao je  Ivanović.

Đogaš kaže kako se Split treba uključiti kao partner Splitsko-dalmatinskoj županiji u rješavanje poteškoća kod izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Lećevica. 

Upozorio je da Karepovac ima kapacitet za prihvat otpada još samo dvije ili tri godine, pa će biti problema ako se ne izgradi Lećevica.

Odgovarajući na izjavu protukandidata za splitskog gradonačelnika Ivice Puljka da se boji sučeljavanja s njim, Đogaš je poručio da se "ne boji nikakvih sučeljavanja - gdje god i o čemu god".

Što se tiče Puljkove tvrdnje da je Željko Kerum "jedini pravi kandidat HDZ-a i desnice, a ne Đogaš", odgovorio je kako je od znanstvenika poput Puljka očekivao malo drukčiju reakciju.

"Ovo je malo nisko, ali mene to ne vrijeđa jer ja i dalje  stišćem tipku 'ignore'," poručio je Đogaš.