STRANKE U ŠESNAESTERCU

HDZ opet u kampanji na nogometnim terenima

02.04.2009 u 09:54

Bionic
Reading

Da cilj ne bira sredstva potvrdilo se ovoga puta u Osijeku gdje su političke stranke stigle i do nogometnih terena. Tako su nogometaši Višnjevca prošlog vikenda istrčali na teren u utakmici 3. HNL Istok, protiv momčadi Olimpije, u dresovima s logom HDZ-a. Dok nogometaši nose logo HDZ-a nogometašice Osijeka već neko vrijeme na dresovima imaju 'vuka', logo HSP-a, stranke koje je njihov predsjednik član

'Zabranjeno je. Nema reklamiranja na dresu po političkoj, rasnoj, vjerskoj... osnovi. Stvar je vrlo jasna kada je riječ o onome što će učiniti meritorne institucije. Suci i delegati su to morali spriječiti.

Što znači da su po službenoj dužnosti od strane povjerenika lige prijavljeni suci i delegat utakmice Višnjevca i Olimpije, ali ne i klub - kazao je Ante Vučemilović, predsjednik Županijskog nogometnog saveza, dodavši da propisi predviđaju kaznu od najmanje četiri utakmice nedelegiranja iste osobe kao službene na utakmici.

Pred prošle parlamentarne izbore nogometaši Zadra izašli na zagrijavanje protiv Cibalije u vjetrovkama s natpisom HDZ. Očito u Hrvatskom nogometnom savezu ima dovoljno simpatizera vladajuće stranke kada se ništa ne poduzima da se povijest ne ponovi.