na facebooku

HDZ odgovorio Milanoviću oko Rafalea: Ne smetaju njemu preleti nego naša Vlada

02.04.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović ponovio je u ponedjeljak da će, dok god je predsjednik, zabranjivati prelet borbenih aviona Rafale iznad Zagreba, a u utorak je na to, putem svoje stranice na Facebooku, reagirao HDZ

'NATO je ogromna organizacija. RH je lojalna članica NATO-a, nikoga nećemo zavaljati, ali se treba posvetiti sebi, svom naoružanju. Rafalei neće riješiti ništa, oni su skupocjena cipela, ali druga noga je još u opanku. Avioni su lijepa stvar, trebali su poslužiti kao predizborni trik', rekao je Milanović u ponedjeljak i dodao da je zabranio prelet Rafalea iznad Zagreba te da da će to i dalje zabranjivati, dok god je predsjednik. Danas je na to reagirao HDZ.

  • +30
Hrvatski avioni Rafale u Francuskoj Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tomislav Brandt/Hrvatski vojnik

'Milanović se nije bunio dok su ruski MiG-ovi letjeli iznad Zagreba. Očito mu ne smetaju preleti, nego nešto drugo - to što naša VladaRH, unatoč svim njegovim opstrukcijama i provokacijama, i dalje zamjenjuje zastarjelu sovjetsku vojnu tehnologiju onom zapadnom i suvremenom, kompatibilnom s NATO. Nipošto slučajno, Milanović je opet nasrnuo na borbene zrakoplove Rafale 1. travnja, upravo na 15. obljetnicu ulaska u NATO. Poručujemo mu da ćemo i u 3. mandatu u Banskim Dvorima nastaviti s modernizacijom pobjedničke Hrvatske vojske! Ustrajno, sigurno i pouzdano', napisali su HDZ-ovci na Facebooku.