VINKOVAČKO PREDIZBORJE

HDZ nudi 2000 kuna po glavi zaposlenog

22.04.2009 u 14:33

Bionic
Reading

Koalicija HDZ-HSP-HSLS-HSS-HSU predstavila je na konferenciji za novinare program gospodarskog razvoja grada Vinkovaca čiji su sastavni dio i antirecesijske mjere

VINKOVCI - Kandidat koalicije za vinkovačkoga gradonačelnika i sadašnji gradonačelnik Mladen Karlić (HDZ) istaknuo je kako je gradska vlast, kako bi se poboljšalo stanje u obrtništvu i poduzetništvu, već donijela nekoliko antirecesijskih mjera.

'Smanjili smo porez na tvrtku za 25 posto, a komunalni doprinos tvrtkama koje namjeravaju graditi na gradskom području za 50 posto', rekao je Karlić i dodao da je gradska vlast oslobodila od plaćanja poreza na tvrtku sve tvrtke koje se namjeravaju osnovati i raditi u Vinkovcima. Po njegovim riječima, jedna od prvih odluka nove gradske vlasti nakon izbora bit će dodjela nepovratne pomoći tvrtkama koje zaposle dvije ili više osoba, i to po 2000 kuna po zaposlenoj osobi.

Ove je godine u gradskom proračunu osigurano oko 110 milijuna kuna za kapitalne investicije, rekao je i dodao kako misli da i tako pridonose razvoju grada i povećanju zapošljavanja. Po podacima kojima raspolaže gradska uprava, na području Vinkovaca zaposleno je oko 17.500 osoba, a na popisu nezaposlenih ih je 2700, od kojih je oko 200 posao izgubilo u posljednja tri mjeseca.

Nada Čordašić iz HSS-a govorila je o razvoju poljoprivrede, pri čemu je istaknula da će nova gradska vlast osobito poticati ekološku proizvodnju.

Dodala je da je ekološka proizvodnja moguća na 500 hektara razminiranoga poljoprivrednog zemljišta na području Vinkovaca koje, kako je rekla, upravo zbog višegodišnje miniranosti, nije zagađeno pesticidima te je ekološki očuvano.