TREBA LI IM ODŠTETA?

'HDZ je sad gurnuo glavu u pijesak, a mi vidimo i guzicu i noge'

18.02.2014 u 16:53

Bionic
Reading

'HDZ je u slučaju Fimi medija žrtva i oštećenik', izjavio je danas na suđenju pravni zastupnik HDZ-a Vladimir Terešak te kazao da ta stranka od bivšeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, njegova glasnogovornika Ratka Mačeka, rizničara Mladena Barišića i blagajnice Branke Pavošević potražuje naknadu štete u iznosu od 50 milijuna kuna. No ako se pita neke saborske zastupnike, HDZ sigurno nije žrtva

Jedan od onih koji smatra da su u HDZ-u sve znali i da se ne mogu prikazivati žrtvom je i Branko Vukšić iz Hrvatskih laburista. 'Svi su sve znali. Svi su dizali glas za Sanadera, jedan zastupnik u Saboru je rekao da je Sanader pametniji od Isusa, svi su mu pljeskali, svi su mu se divili. HDZ je gurnuo glavu u pijesak, ali mi vidimo i guzicu i noge i sve ostalo što viri van. Svi su znali. Sve se znalo, samo je trebalo ne zatvarati oči i trebalo je imati hrabrosti. Bili su kukavice i sada je najlakše reći - vi to nama vratite, mi nismo znali. Ima toliko love da bi mogao vratiti, samo neka nađu gdje je Sanader sakrio i kamo su se sakrili neki drugi. Ta epizoda nije završena, jer mnogi koji su mu držali ljestve omastili su brke i još su uvijek u vrhu HDZ-a', rekao je Vukšić.

Da HDZ ima pravo na naknadu štete smatra novopečena zastupnica DC-a Vesna Škare Ožbolt, inače pravnica. 'Ja se čudim da nisu već pokrenuli procese i građanske parnice u tom smislu. Na njima je da to naprave i tu postoji određeni rok do kada to trebaju napraviti. Ostale stvari vezane uz postupak protiv Sanadera nemam namjeru komentirati', rekla je Škare Ožbolt.

Upitana je li uobičajeno da stranka koja je i sama optužena i sjedi sa Sanaderom na istoj optuženičkoj klupi traži naknadu štete, Škare Ožbolt rekla je da se ne radi o istim stvarima. 'Nisu to iste osobe, HDZ-ov zastupnik je zastupnik pravne osobe. Prema tome, postoji mogućnost da traže naknadu štete', rekla je DC-ovka.

Novinari su je pitali i smatra li da će Hrvatska ikada doći novca zamračenog u Fimi mediji. 'Je li Hrvatska ikada došla do novca koji je iznesen? Nije. Traži se još uvijek novac iz 90-ih. Nisam optimistična da će se naći novac iz novije povijesti', rekla je Škare Ožbolt.

Komentara nije imala SDP-ova Dragica Zgrebec. 'Radi se o pravosudnom procesu koji je još u tijeku i nemam što tu komentirati. Presuda će reći o čemu se radi', rekla je Zgrebec.