'IDEM DALJE, SAM PROTIV SVIH'

HDZ izigrao tajnoviti dogovor s Kerumom sklopljen u konobi?!

Bionic
Reading

Dojučerašnji splitski gradonačelnik Željko Kerum, uz čestitke novom poteštatu Ivi Baldasaru, za komentirao je uzroke svojeg poraza i bez dlake na jeziku izdvojio dva razloga. Kaže kako su se svi protukandidati urotili protiv njega uz svesrdnu pomoć medija. Drugi razlog je svojevrsna izdaja HDZ-a

'Prvo, svih deset mojih protukandidata urotilo se protiv mene s jednim ciljem – kako me se riješiti. Uz svesrdnu podršku medija i Slobodne Dalmacije i Nove TV koja je lažnim anketama i prilozima građane bombardirala s istim ciljem. Drugo, mali šefići splitskog HDZ-a nisu ispoštovali naš dogovor, eto sada nemaju ni gradonačelnika, a ni prevagu u Gradskom vijeću. Jer veliki HDZ je u Splitu doživio nikad veći poraz, nikada gore nisu prošli, jer imaju deset od 35 vijećnika, a u prošlom sazivu su imali samo četiri od 25 vijećnika. Ne smijemo zaboraviti kako je među tih deset samo pet HDZ-ovih vijećnika, uz povratnicu Ljubicu Vrdoljak i novog člana Hrvoja Marušića, te troje iz koalicijskih partnera. Dok je moja stranka HGS, koja postoji tek četiri godine, imala devet od 25 vijećnika, a sada, iako su svi kontra nas, imamo pet vijećnika', kazao je Kerum.

Na upit o kojem je dogovoru riječ, gradonačelnik na odlasku bio je odrješit. 'Svi znaju kako sam ja čovik od riči, za mene je rič zakon i to je jedino bitno. A krajem ožujka sjeli smo sa splitskim i županijskim HDZ-ovcima, Antom Sanaderom, predsjednikom županijskog ogranka, pa Zlatkom Ževrnjom, te Petrom Škorićem, predsjednikom splitskog ogranka, uz još neke članove, kod mog kuma Ljube Marasovića. On vam je bio zapovjednik 114. brigade, stari HDZ-ovac je. U njegovoj konobi u Dugopolju pao je dogovor o koaliciji s HDZ-om. Po tom dogovoru, HGS bi na listi imao svakog trećeg vijećnika i u Gradskom vijeću i u Županijskoj skupštini, te dogradonačelnika Juru Šundova i dožupana Petroslava Sapunara. Dogovor je postignut, no na kraju ga je izigrao Petar Škorić, šefić splitskog HDZ-a, i eto što su sada dobili...', ustvrdio je Kerum za Slobodnu Dalmaciju.


Kaže kako mu ni besplatne knjige, izgrađeni vrtići, božićnice, spomenici nisu pomogli jer su svi bili protiv njega. 'Kampanja nema veze s ničim, kada su se svi urotili protiv vas, nema vam puno pomoći. Vodili smo bitku na deset frontova, protiv deset protivnika, među kojima su se svi služili retorikom Sanje Bilač, pogotovo njen HDZ, što im se obilo o glavu. I mediji su bili cilo vrime protiv mene, pa mi nije pomoglo ništa što sam napravija - ni zapadna obala, ni besplatne knjige, ni vrtići, božićnice, stanovi za postanare, križ, Tuđmanov spomenik i sada spomenik legendarnoj 4. brigadi HV-a. Sve će to ostati iza mene, a blaćenje i niski udarci su me udaljili od drugog kruga izbora'.

Kerum otkriva i svoje daljnje planove. 'Idem dalje u svom stilu i u svom smjeru, sam protiv svih! Radit ću na sva tri fronta, radit u interesu građana koji su meni dali glas, a to su vam građani s čiste desnice. Štitit ću njihove interese i dizati ruku za projekte koji su za bolji Split i županiju. Neće kod mene biti važni interesi onih malih šefova HDZ-a. Nema koalicije s drugima, samo rad za građane koji su nam dali povjerenje, za tih sedam mandata u Županiji i pet u Splitu', zaključuje.