kritiziraju predsjednika

HDZ: Bezobraznim lažima Milanović prikriva sramotu oko dolaska Dodika na Hvar mimo procedure!

27.07.2023 u 22:03

Bionic
Reading

Nastavlja se saga oko sastanka hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Hrvatski predsjednik se našao na meti kritike jer navodno sastanak nije prijavio službama niti najavio redovnim putem te što je Dodik na Hvar, gdje se Milanović nalazio na krakom odmoru, doletio helikopterom Vojske Srbije.

Milanović sve optužbe demantira i tvrdi da premijer Andrej Plenković manipulira. Sada su se javili iz HDZ-a iz kojeg tvrde da bezobraznim lažima Milanović prikriva vlastitu sramotu s dovođenjem Dodika na Hvar mimo procedure!

Umjesto da javnosti objasni zašto je potajno, kriomice i bez redovne najave diplomatskim putem na Hvar doveo predsjednika RS Milorada Dodika, Milanović nastavlja seriju bezobraznih laži i obmana, poručuju iz HDZ-a.

Kako navode, predsjednik koji je prije tri tjedna održao dramatičnu i izvanrednu blesimetar-poslanicu, a da nitko nije shvatio zbog čega, pa je sazvao i izvanrednu sjednicu Sabora i potom helikopterom pobjegao na Hvar, sada je ulovljen kako potajno, bez obavijesti medijima i javnosti, organizira i dogovara dolazak Milorada Dodika na Hvar, i to helikopterom MUP-a Srbije.

Smatraju da on koji druge proziva za “porobljavanje države” sam se razotkrio kako krši sigurnosne protokole i ugrožava nacionalnu sigurnost države čiji je predsjednik. 'Očito je naviknut još iz svojih dana u Banskim dvorima da MUP i druge institucije postupaju kao servis premijera', mišljenja su u HDZ-u.

Kažu i da su slušali brojne izjave iz oporbe o tome da “treba usuglašavati vanjsku politiku s predsjednikom Republike”, no Milanović, po njima, to očito nije dužan.

'Potpuni muk kada dovodi Dodika bez najave i konzultacija. Očekujemo stoga hitnu inicijativu oporbe da se sazove izvanredna sjednica Hrvatskog sabora i da se raspravi kako je netko bez odgovarajuće diplomatske note došao u Hrvatsku', navode iz HDZ-a.

Tu nisu stali.

'S obzirom na to da svjedočimo Milanovićevom očajničkom gnjevu i bijesu zbog kraja štrajka u pravosuđu slijedom dogovora Vlade i sindikata, možda će izvanredna sjednica biti prigoda da se analizira i njegovo ponašanje kao premijera koji je išao uvoditi radne obveze i smanjivati plaće štrajkašima. Pritom je plaća, primjerice, sudske zapisničarke, u mandatu Milanovićeve Vlade rasla za 2€, dok u mandatu naše Vlade, (srpanj 2023.) raste za više od 400€. Stoga, kao i u svemu, zaslijepljen vlastitim kompleksima, Milanović bezobzirno laže', zaključili su u poruci odaslanoj preko Facebooka u vladajućoj stranci.