BEZ DOGOVORA S HDZ-OM

HDSSB se odlučio za svoje kandidate u Osijeku i županiji

28.02.2017 u 17:21

Bionic
Reading

Hoće li HDSSB u utrku po lokalne fotelje u Osijeku poslati stranačkog predsjednika Dragana Vulina i nekadašnjeg gradonačelnika, a sada člana Uprave Peveca Krešimira Bubala? Službenih potvrda u HDSSB-u za sada nema

'Kandidati nisu sigurni', rekao je za tportal čelnik HDSSB-a Vulin napominjući kako se kombinacija ova dva imena pojavila kao mogućnost, ali konačna odluka u stranci još nije 'pala'. Sve će biti poznato sredinom ožujka. Informaciju da će u izbornu utrku za gradonačelnika krenuti Dragan Vulin, dok će za osječko-baranjskog župana konkurirati nekadašnji župan i bivši osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, objavili su lokalni mediji.

Ne kriju u HDSSB-u kako su s HDZ-om razgovarali o predizbornoj koaliciji, ali su se razišli oko imena kandidata.

'Bili smo spremni da oni daju kandidata za župana, a mi gradonačelnika, ali nismo našli zajednički jezik. Iako smatramo da imamo bolje kandidate, Ivana Anušića smo bili spremni podržati dok smatramo da za gradonačelnika imamo one s puno većim izgledima za pobjedu na izborima od Ivane Šojat', kaže Vulin dodajući kako se s HDZ-om nisu razišli 'u svađi', nego se nisu usuglasili oko kandidata te i dalje ostaje otvorena mogućnost suradnje.

HDSSB-ovci nisu još definirali ni hoće li na predstojeće izbore s nekim i takvu mogućnost ne odbacuju. Poznato je samo kako će u utrku krenuti sa svojim kandidatima.

Aktualni član Uprave Peveca Krešimir Bubalo cijelu situaciju komentirao je samo kratko za tportal: 'Drago mi je da me niste zaboravili'.