ZBOG MULJAŽE S PUTNIM TROŠKOVIMA

HDSSB-ov Vinković osuđen na 8 mjeseci uvjetnog zatvora

17.06.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Bivši SDP-ovac, a danas HDSSB-ovac Zoran Vinković nepravomoćno je, kako doznajemo, osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora, s rokom kušnje na tri godine zbog nezakonitog naplaćivanja putnih troškova

Podsjetimo, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo krajem rujna prošle godine podiglo je optužnicu protiv Vinkovića, i to zbog prijevare u službi. Odvjetništvo ga je teretilo jer je od 11. siječnja do 19. studenoga 2008. naplatio putne troškove, na što nije imao pravo jer je na saborske sjednice putovao službenim automobilom grada Đakova, a ne privatnim, kao što je prikazivao saborskom tajništvu. Na taj je način ostvario nepripadnu materijalnu dobit od 12.500 kuna te za taj iznos oštetio državni proračun.

Vinković
nam samu presudu nije htio previše komentirati jer pisanu obavijest još nije dobio, nego je samo načuo da je dobio osam mjeseci zatvora, s rokom kušnje od tri godine. 'Kada dobijem presudu, reći ću što imam o tome jer je presuda donesena na temelju indicija, a ne dokaza', kazao nam je Vinković te unaprijed najavio žalbu na presudu.