O REGISTRU IZDAJNIKA

HČSP: Nije izdajnik Oliver Frljić, nego ratni profiteri

26.01.2016 u 10:48

Bionic
Reading

Nakon što se u javnosti digla bura zbog najave objave 'registra izdajnika', oglasio se i HČSP koji je dio Domoljubne koalicije iz koje dolazi i predlagač objave registra, ministar branitelja Mijo Crnoja

Famozni 'registar izdajnika' jedna je od tema koje su izazvale veliku buru u hrvatskoj javnosti. Ideju je iznio novoizabrani ministar hrvatskih branitelja Mijo Crnoja.

Ideja je iznesena na vrlo neozbiljan i nedefiniran način, što je onima koji su se, očekivano, prepoznali među izdajnicima, dalo prostora za ismijavanje i delegitimaciju dotične ideje.

'Danas je na primopredaji dužnosti ministar hrvatskih branitelja Crnoja objasnio kako bi dotični 'registar izdajnika' sačinjavao popis sudionika privatizacije, agresora na Republiku Hrvatsku i slično.

Hrvatska čista stranka prava (HČSP) smatra da je 'registar izdajnika' potpuno nepotreban, čak i štetan jer bi on mogao ostati samo na pukom popisu. Izdajnike nije potrebno popisivati, već ih je potrebno detektirati, suditi im te ih KAZNITI najstrožim kaznama.

Naravno, potrebno je jasno definirati tko je to izdajnik nacionalnih interesa Republike Hrvatske. To zasigurno nisu obični uhljebistički hohštapleri poput Olivera Frljića koji jedva čekaju da se nađu u 'registru izdajnika'. Takve jednostavno treba skinuti s državne sise, maknuti ih iz javnog prostora te se prestati baviti s njima.

Izdajnici nacionalnih interesa Republike Hrvatske su u prvom redu ratni profiteri i sudionici kriminalne privatizacije 90-ih godina. To su i svi oni koji su na bilo koji način sudjelovali u prodaji i predaji hrvatskog nacionalnog blaga (banke, INA, telekom, Pliva…), što je rezultiralo izvlačenjem milijardi i milijardi eura iz Hrvatske u zadnjih 15-ak godina, uništenjem hrvatskog gospodarstva te enormnim zaduživanjem budućih generacija Hrvata. Izdajnici su također i svi oni koji su dizali svoje ruke za donošenje kriminalnih zakona koji su dopustili otimačinu hrvatskog nacionalnog blaga.

Za sve ove navedene te još mnoge druge oblike izdaje nacionalnih interesa RH potrebno je provesti hitne istrage, osuditi izdajnike te početi s vraćanjem hrvatskog nacionalnog blaga u hrvatske ruke i obnovom Hrvatske', navodi se u priopćenju Hrvatske čiste stranke prava.