MILJAKOV MAIL NEKAŽNJIV

HČSP: Nataša Jovičić sama sebi poslala 'metak'

06.12.2013 u 15:12

Bionic
Reading

Nakon što je policija utvrdila kako u poruci 'neprimjerenog sadržaja' koju je predsjednik HČSP-a Josip Miljak u nedjelju poslao ravnateljici Spomen parka Jasenovac Nataši Jovičić nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, u HČSP-u su ocijenili kako to upućuje da je Jovičić sama sebi poslala prijeteću poruku kako bi naštetila stranci, zbog čega najavljuju da će ju kazneno prijaviti

HČSP u današnjem priopćenju navodi kako su policajci iz dviju uprava, Zagrebačke i Sisačko-moslovačke, 'uz iscrpljujući i samopriegoran angažman svih raspoloživih snaga' nakon šest dana utvrdili da ta, po policiji neprimjerena poruka ne može biti kazneno djelo.

'Ono što je najzanimljivije u toj 'istrazi' jest činjenica da je prijeteća poruka s metkom, koja je jedino i trebala biti predmetom istrage, odjednom netragom nestala iz fokusa interesa i uopće se ne spominje. A istraga završena. To može upućivati samo na jedno, a to je da je uistinu ravnateljica SP Jasenovac sama sebi poslala prijeteću poruku, pa to njezini moćni zaštitnici sada jednostavno zataškavaju. Da nije tako istraga ne bi bila završena, nego bi ostala otvorena do pronalaska počinitelja', ističu u toj stranci.

Najavljuju da će zbog toga protiv Nataše Jovičić podnijeti kaznene prijave, 'jer je ona sve te poruke dostavila medijima s namjerom nanošenja štete Josipu Miljku i HČSP-u'.

Kazneno će, dodaju, prijaviti i sve sudionike istrage, koja se, tvrde, ne može smatrati završenom sve dok se ne pronađe pošiljatelj prijeteće poruke s metkom. 'Jedino tako i Miljak i HČSP mogu sa sebe skinuti ljagu koja se ovih dana neutemeljeno nabacuje na nas', zaključuje HČSP u priopćenju.

Sisačko-moslovačka policija danas je objavila kako provedenim kriminalističkim istraživanjem oko poruke 'neprimjerenog sadržaja', koja je 1. prosinca prijepodne odaslana na e-mail ravnateljice, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.

Poruka koju je u nedjelju Nataša Jovičić primila na službeni e-mail napisana je pod naslovom 'Vi širite četničku propagandu'. 'Takvi kao Vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje Vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja', navodi se u e-mailu s Miljkovim potpisom i pozdravom 'Za dom spremni'.