STIGAO ODGOVOR

HČSP: Milanović želi kompromitirati HDZ

03.11.2015 u 21:11

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josip Miljak ocijenio je u utorak kako premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavom da je HČSP stranka koja veliča Antu Pavelića želi kompromitirati HDZ i Domoljubnu koaliciju te je poručio da se s HČSP-om, koji baštini tvrdo i nepokolebljivo pravaštvo, osvaja pobjeda na izborima

"On očito želi kompromitirati HDZ i Domoljubnu koaliciju s time što je i HČSP u toj koaliciji, ali tu je kao i obično potpuno pobrkao lončiće. Ovdje je u pitanju samo njegov umišljaj, koji proizlazi iz njegova novootkrivenog domoljublja i očajničkog pokušaja osvajanja još jednog mandata, a onda 'zbogom domoljublju', nastavljamo po starom antihrvatskom poslu. Za HDZ i za cjelokupnu Domoljubnu koaliciju ulazak HČSP-a u istu znači pobjedu na ovim izborima, i to je ono što žulja Milanovića, a ne ustaše i Pavelić. HČSP je politička stranka koja baštini tvrdo i nepokolebljivo pravaštvo, i koga mi prihvatimo kao partnera, sa stopostotnom sigurnošću za njega možete reći da će raditi na dobrobit hrvatskog naroda i Domovine", naveo je Miljak reagiravši na kako je, među ostalim, rekao "izjave Zorana Milanovića u kojima spominje koaliciju HČSP-a i HDZ-a, s naglaskom na to kako je HČSP ustaška stranka i kako veliča poglavnika dr. Antu Pavelića".

"Nas prozivaju da komentiramo fantomsku koaliciju u budućnosti (s HDSSB-om), a HDZ je stranka koja je već u koaliciji s HČSP-om. To treba ponoviti jer je to stranka koja veliča Antu Pavelića, to su njihovi koalicijski partneri i s njima su na listi", rekao je u utorak Milanović.

"Milanović bi radije da je HČSP skupina naivaca koja će u ovom odsudnom trenutku za Hrvatsku ići samostalno na izbore i tako neizravno raditi za njega kako bi mu naši propali glasovi osigurali još jedan mandat kao na prošlim izborima, kada je 150.000 tih pravaških glasova i 15 saborskih mandata pripalo Kukuriku koaliciji. Ne, druže Milanoviću, taj film više nećete gledati. Hrvati izlaze zajedno na izbore, a jugokomunistička reakcija će zbog toga biti hametice poražena i otpremljena u hrvatsku negativnu povijest, zauvijek. Nikakav agitprop, pa ni američki vas ne može spasiti", kaže u reagiranju Miljak.

U priopćenju naslovljenom "Milanović je stvaratelj nove hrvatske emigracije" Miljak navodi kako je "pitanje opstojnosti i pitanje nacionalne sigurnosti temeljit i sveobuhvatan poraz antihrvatske klike koja se okupila oko Milanovića".

"Već sada imamo novu emigraciju koju je u desetcima tisuća Kukuriku vlada, u stilu svojih jugoučitelja, otpremila iz Hrvatske u svijet. E nećete ih više otpremati. Hrvatskoj mladosti je mjesto u Domovini, a Vi, Vi možete otići", napisao je, među ostalim, u priopćenju za javnost predsjednik HČSP-a Josip Miljak.