SUĐENJE ZA KORUPCIJU

Haznadar: Svilan nikad nije konkretno tražio novac

05.03.2013 u 12:45

Bionic
Reading

Svjedočenjem Nedžada Haznadara na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu optuženom zbog navodnog primanja mita u zamjenu za prikazivanje emisija u televizijskoj kući u kojoj je radio. 'Svilan nikad nije konkretno tražio novac, niti je to otvoreno rekao', posvjedočio je Haznadar

Kao vlasnik produkcijske kuće Centrala 1, Nedžad Haznadar je 2006. godine Novoj TV ponudio emisiju radnog naslova 'Ženske priče' te projekt, kako je rekao, predstavio Siniši Svilanu, kao direktoru programa. 'Predlagao sam zabavan i smiješan show, no kad je posao bio dogovoren, koncept je promijenjen. Već nakon nekoliko emisija projekt je skinut s programa zbog loše gledanosti', rekao je Haznadar.

Posvjedočio je da je sa Svilanom pregovarao oko sadržaja i otkupne cijene, ali i potvrdio da on 'nikad konkretno nije tražio novac za sebe, niti je to otvoreno rekao'. 'Ne mogu govoriti o tome što je bilo između redaka, ali nisam čovjek za te kombinacije', ustvrdio je svjedok. Samo je dodao kako mu je za jednog razgovora u Esplanadi Svilan rekao kako će se 'počastiti ako projekt uspije'.

Kad ga je Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković upitao što znači riječ 'počastiti', Haznadar mu je odgovorio da 'to mora pitati svog klijenta' te kako nije na sudu da 'tumači značenja, nego iznosi činjenice'.

Iako je Haznadar ustvrdio da nema poslodavca, nego obavlja samostalnu djelatnost, odvjetnik Pavasović Visković primijetio je da je 'svjedok zaposlen kod Dijane Čuljak'. 'Surađujem na emisiji 'Zoom' na Z1 televiziji jednom tjedno kao vanjski honorarni suradnik', priznao je Haznadar.


Suđenje Siniši Svilanu, kojeg USKOK tereti da je za prikazivanje emisija 'Jedan na jedan', 'U sridu', 'Istraga', 'Rekonstrukcija' i 'Interijeri' u tri godine od vlasnika tvrtke Core media Vladimira Šelebaja Selliera uzeo 262.000 eura mita, nastavlja se u petak, kad bi trebao svjedočiti zaštićeni svjedok 'Krešo' te prvi svjedoci obrane.