ZADRŽAO HLADNU GLAVU

Halilović miran: Odlazak u Juventus bio bi lutrija

28.05.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Kadeti Dinama su sezonu završili pobjedom 4:2 nad vršnjacima RNK Splita i taj dvoboj označio je kraj kadetskog staža Dinamove desetke Alena Halilovića

Alen je 'zakuhao' prvi gol, asistirao za četvrti, dok je treći bio priča za sebe. Ušao je lakoćom na rub kaznenog prostora i ljevicom pogodio same suprotne rašlje. Što se kaže - ubio pauka. A od 14 minute je igrao s lakše ozlijeđenim, bandažiranim, butnim mišićem, koji mu je vidno limitirao kretanje!

Hajduk je zasluženo uzeo naslov prvaka, ali mladi Halilović ne žali previše.

'Sezona je bila dobra. Tijekom proljeća smo imali samo jedan remi i ostale pobjede, te pokazali da smo odlična ekipa,' kaže za tportal mladić oko kojega se vrte unosne ponude europskih giganata.

Zadnji u podugačkom redu navodno je torinski Juventus, ali 15-godišnjak tvrdi da mu sva ta gungula ne smeta previše.

'Svi nešto propitkuju, ali još nema ništa konkretno i uspijevam sačuvati hladnu glavu. Igrač sam Dinama i koncentriran sam na razvoj u svom klubu.'

Teško da će se u eventualnim poslovima njega puno pitati, ali on im jasno izražene kriterije za svoj budući napredak.

'Ja samo sanjam seniorski nogomet što je prije moguće. Dinamo ima čudo od škole, a vani je pitanje kakvi bi me uvjeti dočekali. Kada čovjek malo razmisli, Dinamo mi pruža najbolju perspektivu u idućim sezonama. Sada s juniorima idem na Ramljak i samo mi preostaje raditi i napredovati,' završava dječak koji i po frizuri, i po tehnici i po mirnoj glavi neodoljivo podsjeća na Luku Modrića.

Tehnički je već skoro 'gotov proizvod', ali na fizičkom, taktičkom i obrambenom planu ima još puno za raditi. Ostaje dojam da bi brzi odlazak u inozemstvo bio veliki rizik, te da je i za njega i za klub, a u perspektivi i za reprezentaciju, bolje da još nekoliko sljedećih koraka u napretku napravi u matičnom jatu. Iz Dinama su kupcima poručili da ni ne dolaze, nadajmo se da to nije nova parafraza poznatog uzvika 'Nema prodaje', koji je često ostajao mrtvo slovo na papiru.

Gol Splitu podsjeća na remek djelo iz polufinala kupa protiv Hajduka