STANJE U PROMETU

HAK upozorava: Ne idite na put bez zimske opreme

23.12.2019 u 08:24

Bionic
Reading

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisane zimske opreme, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Ruskamena i Lokve Rogoznice vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore), a u Slanom (Banja) vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog vode na kolniku zatvorene su: DC35 u mjestu Stažnjevec (obilazni pravac Koškovec-Druškovec-Ribić Breg - Ivanec i obrnuto); DC75 Tar-Novigrad (cesta kod Antenala); DC207 Hum na Sutli-Đurmanec (obilazak je DC206 Hum na Sutli-Pregrada); ŽC Trakošćan-Bednja (obilazak Macelj-Trakošćan-Cvetlin-Žarovnica-Lepoglava); ŽC Gornji Kosinj-Kosinjski Bakovac. Kolona teretnih vozila na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko jedan kilometar.

Granični prijelazi Miljana, Mihanović Dol-Orešje i Plavić zatvoreni su za sav promet zbog izlijevanja vode na kolnik. Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije: Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split. U prekidu su i trajektne linije: Ubli-Vela Luka-Split, Stari Grad-Split.

Trajekt na liniji Prizna-Žigljen i Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3t nosivosti.